Новости

23.06.2015

Делегація Харківського ФЕД на Авіасалоні Ле Бурже (LE BOURGET PARIS AIR SHOW) -2015

Одне з найбільших авіашоу світу - авіасалон Ле Бурже (LE BOURGET PARIS AIR SHOW) — відбулося 15-21 червня 2015 у Франції під Парижем. Делегація Державного підприємства «ХМЗ «ФЕД» на чолі з в.о. директора Бобровським А.В. та начальником УКБ та ЗЕД Тараненко О.М. взяла участь в цьому 51-му Міжнародному авіасалоні Paris Air Show-Le Bourget 2015.

Україна — традиційний учасник престижного авіасалону. Цього року Україну представляли ДП ХМЗ «ФЕД», ПАТ «ФЕД», ДК «Укроборонпром», ВАТ «Мотор Січ», ДП «Івченко-Прогрес», ДП «Антонов», Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова», Державне конструкторське бюро «Південне» імені М. К.Янгеля.

Представники делегацій брали активну участь у роботі авіасалону. Так, вже в перший день виставки представники ДП «ХМЗ «ФЕД» провели ряд переговорів та зустрічей з представниками зарубіжних компаній з питань подальшого розвитку і нових напрямках співробітництва. Фахівцям і відвідувачам авіасалону була надана можливість не тільки оглянути зразки техніки, а й оцінити майстерність різних пілотажних груп і польотів окремих літаків.

У рамках цього міжнародного авіакосмічного салону ДК «Укроборонпром» підписав з австрійською компанією «Diamond Aircraft Industries Gmbh» меморандум з адаптації сертифікації, виробництва, продажу і післяпродажного обслуговування двигунів АІ-450 для літаків. Підприємства ДП «ХМЗ «ФЕД», ПАТ «ФЕД» та ДП «ХАКБ» спільно розробляють і поставляють для двигуна АІ-450 насос-дозатор НД450С.

Цей крок до сертифікації українського виробництва відкриває нові перспективи для спільного авіабудування та виходу на європейський ринок.