Новости

07.05.2015

Уряд розглядає аргументи роботодавців про недоцільність підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення

Уряд розглядає аргументи Федерації роботодавців України та найбільших роботодавців-вантажовідправників про недоцільність чергового підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення у 2015 році.

Кабмін відреагував на звернення Федерації роботодавців України, машинобудівників, хіміків, будівельників і металургів не допустити підвищення залізничних тарифів на вантажоперевезення. Кабінет Міністрів доручив Мінекономрозвитку разом із Мінінфраструктури та Укрзалізницею опрацювати порушене ФРУ разом із найбільшими вантажовідправниками питання.

Нагадаємо, 5 березня Міністерство інфраструктури оприлюднило проект наказу, який передбачав чергове, вже третє за останні дев'ять місяців, підвищення на 25% тарифів на залізничні вантажні перевезення. У пояснювальній записці до документу міністерство стверджувало, що індексація тарифів вкрай необхідна для часткової стабілізації фінансового стану галузі.

Проте фінансовий стан погіршується не тільки у залізничників. Сьогодні важко назвати якусь галузь української промисловості, особливо машинобудування, яка б демонструвала вражаючі успіхи. Тому 26 березня 2015 року ФРУ, за ініціативи найбільших вантажовідправників, звернулася до Уряду з вимогою не підвищувати вдруге з початку року тарифи на залізничні вантажні перевезення.

«Незважаючи на глибоку кризу вітчизняної економіки, загальне зростання вартості вантажоперевезень складе 82,9%, що значно перевищує всі песимістичні прогнози Кабміну щодо рівня цін промислових виробників країни на кінець 2015 року&raguo;, — йшлося у зверненні ФРУ.