Новости

23.01.2015

Цього року у Харкові планується створити 17 тисяч нових робочих місць

Згідно Програми економічного і соціального розвитку міста Харкова на 2015 рік, затвердженої 21 січня на позачерговій сесії Харківської міської ради, планується створити 17 тисяч нових робочих місць.

За повідомленням заступника міського голови — директора Департаменту економіки та комунального майна Михайла Фатєєва, цього року очікується зростання номінальної заробітної плати на 5,3% у всіх основних галузях економічної діяльності.

«Виконано розрахунки чисельності працівників, зайнятих у галузях економіки міста, а також рівня зареєстрованого безробіття працездатного населення. Цей показник у місті в останні роки зберігається на рівні менше 1%, і станом на сьогоднішній день тенденцій, які могли б призвести до його значного збільшення, в економіці міста не спостерігається. При цьому в поточному році очікується створення 17 тис. нових постійних робочих місць», — зазначив Михайло Фатєєв.

У 2015 році на міську цільову соціально-економічну програму будівництва або придбання доступного житла в бюджет міста Харкова передбачено 5 млн. грн. Ці кошти дозволять забезпечити квартирами близько 60 сімей, всього ж за цією програмою планується побудувати 3 тис. кв. м житла. Також Програмою економічного і соціального розвитку міста Харкова на 2015 рік передбачено виділення 5,3 млн. грн. на реалізацію програми молодіжного кредитування для 12 молодих сімей та одиноких громадян.

Крім того, у 2015 році намічається ввести в експлуатацію 215 тис. кв. м побудованого житла (у 2014 році введено 211 тис. кв. м).

У програмі виконано аналіз соціального та економічного розвитку Харкова за попередній рік, визначено основні проблеми та шляхи їх вирішення за такими напрямами, як реалізація економічного потенціалу міста, соціальна та гуманітарна сфера, природокористування та безпека життєдіяльності людини, захист прав і свобод громадян, зміцнення законності і правопорядку.