Новости

09.12.2014

Великі підприємства сплатили до бюджету 2,4 мільярда гривень єдиного соціального внеску

Великі підприємства та організації Харкова за 11 місяців 2014 сплатили до бюджету 2,4 млрд. грн. на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Як повідомила начальник Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у місті Харкові Галина Феденко, це на 4%, або на 87 млн. грн., більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У листопаді платники інспекції заплатили на спеціальний рахунок Держказначейства 216 млн грн єдиного внеску. Це на 283 тис. грн більше, ніж у попередньому місяці, і майже на 900 тис грн. більше, ніж у листопаді минулого року. В інспекції підрахували, що середньомісячна сплата єдиного соціального внеску від великих платників зросла на 9,7 млн. грн.

Також в інспекції відзначили, що з початку року від великих підприємств надійшло 1635 звітів про нараховані суми соціального внеску. При цьому всі платники інспекції надають звіти з ЄСВ в електронному вигляді.

Відзначимо, податкова служба почала приймати звіти і платежі з єдиного соціального внеску з жовтня 2013 року, раніше цей внесок адміністрував Пенсійний фонд України. Єдиний соціальний внесок, нарахований за календарний місяць, сплачується до 20 числа наступного місяця.

Довідка. У Спеціалізованій податковій інспекції обслуговуються такі найбільші підприємства Харківщини, як «Турбоатом», «Харківобленерго», «Електроважмаш», «Філіп Морріс Україна», «Південна залізниця», «Харківські тепломережі» та інші. За 11 місяців 2014 великі підприємства та організації Харкова сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 10 млрд. грн. податків.