Новости

02.12.2014

Харківський завод ВАТ "Турбоатом" завершив виробництво обладнання для Кременчуцької ГЕС

Харківський завод ВАТ «Турбоатом» завершив виробництво обладнання для Кременчуцької ГЕС (станційний № 7). У листопаді 2014 підприємство виготовило і відвантажило маслоприймальник і запасні частини гідротурбіни, — інформує прес-служба підприємства.

На даний момент на станції виконується монтаж обладнання. Повторно зібрано, випробувано і опущено в кратер гідроагрегату робоче колесо, здійснюється установка направляючого апарату та інших механізмів гідротурбіни.

Згідно з контрактом, укладеним у липні 2011 року, ВАТ «Турбоатом» проведе реконструкцію трьох поворотно-лопатевих гідротурбін номінальною потужністю 58 МВт із заміною робочих коліс діаметром 8 м, валів гідротурбін, лопаток направляючого апарату і підшипників. У результаті виконаних робіт потужність кожного агрегату зросте до 64 МВт. Також збільшиться термін служби і міжремонтний період обладнання.

Терміни поставок першої турбіни — 2014 рік, другий — 2015, третьої — 2016 рік.

На Кременчуцькій ГЕС «Турбоатом» модернізував третю турбіну, четверта перебуває у роботі. Раніше, у червні 2009 року, після реконструкції був пущений перший гідроагрегат, у грудні 2012 року — другий.

Довідка:

Кременчуцька ГЕС побудована на річці Дніпро і є третім ступенем каскаду гідроелектростанцій на території України. Усі 12 турбін, встановлені на ГЕС, — виробництва ВАТ «Турбоатом». Перший гідроагрегат був введений в експлуатацію у 1959 році, останній — у 1960 році.