Новости

31.10.2014

Турбоатом підвів підсумки виконання колдоговору за 9 місяців 2014

На заводі ВАТ «Турбоатом» відбулося засідання адміністрації та профспілкового комітету з підведення підсумків виконання колективного договору за 9 місяців поточного року під головуванням головного інженера Григорія Іщенко, — повідомляє прес-служба підприємства.

Протягом 9 місяців колективом підприємства були виконані поставлені завдання по забезпеченню необхідної завантаженням цехів і персоналу підприємства, своєчасним виплатам до бюджету і позабюджетні фонди, виконанню договірних зобов'язань по виготовленню та відвантаженню продукції. Обсяг реалізації за 9 місяців 2014 року склав 1644600000. грн., з темпом зростання до відповідного періоду минулого року — 115%. З початку року виконано великий обсяг робіт з виготовлення продукції для електростанцій України та зарубіжних замовників.

Своєчасно виплачувалася заробітна плата і соціальні виплати. Середньомісячна заробітна плата промислово-виробничого персоналу склала 4799 грн., виробничих робітників — 6442 грн., з темпом зростання до 9-ти місяців минулого року — 109,8%.

Здійснювалися заходи щодо поліпшення умов праці та відпочинку працівників, комплектуванню, закріпленню і зниженню плинності робітників і молодих фахівців на виробництві. Проводилась підготовка фахівців, задіяних у виготовленні та контролі сертифікованої продукції. За звітний період було підготовлено 411 осіб, включаючи 73 верстатника з таких спеціальностей як фрезерувальник, токар, токар-карусельник, електрозварник, контролер ОТК та ін. З початку року були підготовлені, навчені і пройшли підвищення кваліфікації 1746 працівників. Співробітники, що працюють у шкідливих умовах, забезпечуються молоком і фруктовим соком, необхідним спецодягом, у тому числі теплою, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Продовжувалося технічне переозброєння, модернізація і ремонт верстатного парку, реконструкція ливарного цеху, механообробного, зварювального і підйомно-транспортного устаткування. Протягом звітного періоду виконано модернізацію та ремонт 32-х одиниць діючого виробничого устаткування. За 9 місяців 2014 витрати на техпереоснащення і капремонти склали 43,4 млн. грн.

Пріоритетним завданням для ВАТ «Турбоатом», як і раніше, є якість продукції на усіх стадіях — від проектування і виробництва до відвантаження. У жовтні 2014 року завод підтвердив статус надійного постачальника обладнання, продовживши Сертифікат якості продукції відповідно до міжнародного стандарту ISO 9001:2008.

У ході засідання, у якому взяли участь керівники та профактив цехів і підрозділів заводу, також були розглянуті пункти колективного договору, заплановані на 4-й квартал і додаткові пропозиції з виконанням в поточному році. Крім того, було обговорено склад комісії з формування проекту колдоговору на 2015 рік.