Новости

03.10.2014

ПАТ "ФЕД" - учасник Київського міжнародного економічного форуму

2 жовтня 2014р. делегація ПАТ «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» на чолі з головою правління В.В. Поповим взяла участь у Київському міжнародному економічному форумі (м. Киев), ключовим завданням якого є формування бачення структурних економічних реформ в Україні, а також об'єднання однодумців для їх реалізації, — повідомляє прес-служба підприємства.

У Форумі взяли участь великі підприємці, економісти, вчені, чиновники з України та країн ЄС. У ході панельної дискусії «Машинобудування — тягар чи крила?», учасником якої був «ФЕД», обговорювалися питання авіа- і автомобілебудування, виходу українських підприємств на світові ринки, комерціалізації наукових розробок в сфері машинобудування, яке, відповідно до світової практики, є одним з базисів розвитку постіндустріальної економіки.

Голова правління ПАТ «ФЕД» В.В. Попов взяв участь у дискусії у якості спікера і представив компанію, позначивши основоположні напрямки її розвитку та співробітництва з провідними світовими авіавиробниками.

Також В.В. Попов представив увазі учасників Форуму пропозиції щодо необхідних умов розвитку бізнесу в Україні:

  • Розробка і реалізація програм розвитку різних секторів ОПК, затверджених на державному рівні з формуванням мінімального державного оборонного замовлення.
  • Роздержавлення основних підприємств ОПК (крім казенних), їх реструктуризація і корпоратизація для реалізації можливостей залучення інвестицій і підвищення ефективності роботи в цілому.
  • Створення секторальних кластерів на базі провідних і активних підприємств та визначення для них пріоритетних завдань розвитку.
  • Реальне використання закону про ДПП в сфері ОПК на прикладі «ФЕД», що дозволить в короткі терміни залучити фінансові ресурси для технічного переоснащення держпідприємств і реалізувати поставлені завдання.
  • Створення точкових вільних економічних зон для розвитку високотехнологічних та наукоємних напрямів.
  • Використання сучасних міжнародних фінансових інструментів.
  • Забезпечення розвитку міждержавної військово-технічної та військово-промислової кооперації, зміцнення позицій України на світовому ринку.

Запропоновані на цьому заході напрямки консолідації зусиль бізнесу, влади та експертного співтовариства навколо інструментів економічної політики, пріоритетних галузей і «точок зростання» нової економіки будуть використані при створенні «дорожньої карти» розвитку економіки України.