Новости

18.10.2014

Розробки ІГ УПЕК отримали статус «Світовий прем'єри» на InnoTrans2014

Розробки Індустріальної групи УПЕК отримали статус «Світовий прем'єри» (World premiere) на найбільшій у світі виставці залізничних технологій та інновацій InnoTrans 2014, що проходила 23-26 вересня у Берліні.

ІГ УПЕК представила на виставці енергоефективні підшипникові вузли касетного типу TBU 1520 HARP і CRU-Duplex K2, а також кліматичні системи нового покоління на повітряному циклі (ВКС) для рухомого складу і стаціонарних об'єктів залізничної інфраструктури.

Представлені підшипникові вузли для рухомого складу характеризуються збільшеним міжремонтним пробігом: конічний TBU 1520 HARP — до 1 млн. км, а циліндричний CRU Duplex K2 — до 800 тис. км.

На виставці також була представлена ексклюзивна (розроблена спеціально для УПЕК) мастило KLÜBERPLEX HARP, яка дозволяє зменшити знос і забезпечити ефективну експлуатацію підшипникових вузлів при температурі від -60 ° C до + 50 ° C.

Традиційно InnoTrans проходить один раз на два роки. Ювілейна, десята, виставка в цьому році стала рекордною за кількістю учасників, зібравши 2758 організацій — учасників з 55 країн світу та понад 139 тис. відвідувачів.

У виставці InnoTrans 2014 брали участь всього 10 компаній та організацій з України. Індустріальна група «УПЕК» стала єдиною, чия продукція була представлена у звіті виставки — Innovation Report 2014 під знаком World premiere.

Як і у 2012 році, рішення УПЕК для залізничної галузі залучили активну увагу відвідувачів InnoTrans. За результатами участі ІГ УПЕК у даний час веде переговори про можливості співпраці та реалізації спільних проектів з рядом зарубіжних компаній — виробників залізничного транспорту, а також з національними операторами залізничних мереж.

Довідка.

Підшипникові вузли нового покоління з підвищеним міжремонтним ресурсом TBU 1520 і CRU-Duplex К2 для вантажних і пасажирських вагонів спеціально розроблені під специфіку умов експлуатації «простору 1520» Українським конструкторсько-технологічним бюро підшипникової промисловості (УКТБПП), що входить в УПЕК. Серійне виробництво — Харківський підшипниковий завод ХАРП.

Повітряні кліматичні системи (ВКС) — нове покоління систем відновлюваної теплоенергетики — турбокомпресорних кліматична система на повітряному циклі, розроблена на основі власних фундаментальних інновацій, призначена для опалення, вентиляції та кондиціонування повітря і функціонує без використання шкідливих холодоагентів і масел, ТЕНів і палива.

Весь холодильний і обігрівальний ефект досягається виключно за рахунок спеціального комбінованого термодинамічної циклу звичайного навколишнього повітря. Технологія ВКС забезпечує опалення взимку з коефіцієнтом трансформації 3,2-4,2 в діапазоні температур +10 ...- 50 ° C і кондиціонування влітку з коефіцієнтом трансформації 1,3-1,6 в діапазоні +10 ... +50 ° C для різних приміщень залізничної інфраструктури.

Додаткова унікальна особливість технології полягає в тому, що процеси опалення та охолодження відбуваються одночасно з припливною вентиляцією до 100% свіжого повітря, що забезпечує високу якість повітря в приміщеннях, а застосування аеродинамічних підшипників без масел і мастил забезпечує статус екологічного устаткування «зеленої енергетики».

Індустріальна група УПЕК — одна з найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудівному бізнесі, — виробник комплектуючих, вузлів і устаткування для залізничної, автомобільної, сільськогосподарської, машинобудівної і металургійної галузей. Компанія об'єднує ряд провідних машинобудівних підприємств та інженерних центрів. Споживачами продукції компанії є практично всі конвеєрні підприємства СНД.

Напрями діяльності ІГ УПЕК:

  • виробництво компонентів для залізничного та автомобільного транспорту: ВАТ «Харківський підшипниковий завод» (ХАРП), ВАТ «Оскольський підшипниковий завод ХАРП» (ОПЗ ХАРП), ЗАТ «Лозівський ковальсько-механічний завод» (ЛКМЗ), ТОВ «Українська ливарна компанія» (УЛК);
  • електротехніка: ВАТ «Харківський електротехнічний завод» Укрелектромаш » (ХЕЛЗ);
  • верстатобудування: ВАТ «Харківський верстатобудівний завод «Харверст».

У сферу управління ІГ УПЕК також входить ряд інших підприємств.