Новости

26.09.2014

Індустріальна група УПЕК підписала Меморандум про співпрацю з європейською компанією

25 вересня 2014 Індустріальна група УПЕК підписала Меморандум про співпрацю з європейською компанією FON-SKB (Польща).

Даним документом сторони висловили намір розвивати довгострокове партнерство в реалізації низки спільних проектів в галузі машинобудування на основі виробничої кооперації.

Йдеться про проекти розробки і виробництва машинобудівної продукції для ринків країн СНД та Європи, а саме: ведучих мостів для будівельної та сільськогосподарської техніки, осей для причепів, ведучих мостів для автобусів (у т.ч. з електричним приводом). Також компанії мають намір об'єднати зусилля в просуванні продукції обох компаній на нових ринках збуту.

ІГ УПЕК і FON-SKB вирішили консолідувати роботу своїх інженерних і комерційних служб у цілях успішного розвитку зазначених в меморандумі спільних проектів, а також для розробки нових конкурентоспроможних продуктів. Це дозволить найбільш повно використовувати можливості і виробничі активи кожної зі сторін меморандуму при входженні на нові ринки.

Як розповів директор з маркетингу та продажу ІГ УПЕК Роман Гіршфельд, підписання даного документа має велике значення для компанії. «З одного боку для нашої продукції, що випускається на Лозівському ковальсько-механічному заводі, відкривається європейський ринок, і ми повинні докласти всіх зусиль, щоб підтвердити якість і конкурентоспроможність своєї продукції. З іншого боку, за рахунок нової продукції, виробництво якої планується налагодити на основі виробничої кооперації, відкриваються нові сегменти на наших традиційних ринках (СНД)».

«Йдеться про провідних мостах для автобусів, екскаваторів, комбайнів, позашляхових автомобілів підвищеної прохідності і осях для сільськогосподарських причепів», — уточнив він.

На сьогоднішній день Лозівський ковальсько-механічний завод, що входить до Індустріальної групи УПЕК є єдиним в Україні і одним з провідних на території СНД виробником трансмісій для сільськогосподарської та дорожньо-будівельної техніки. Завод здійснює поставки таким відомим виробниками дорожньо-будівельної та сільськогосподарської техніки, як ПуАТ «Харківський тракторний завод», ВАТ «Амкодор», РУП «Мінський СНД тракторний завод», РУП «Мінський моторний завод», РУП «Гомсельмаш», ТОВ «Челябінський тракторний завод-Уралтрак», ЗАТ «Челябінські будівельно-дорожні машини», ЗАТ «Орел-Навантажувач».

Виробнича кооперація з FON-SKB дозволить підприємству розширити виробничу лінійку і освоїти нові сегменти ринку автобусних мостів і осей в країнах СНД та Європи.

Довідка:

Компанія FON-SKB спеціалізується на виробництві провідних осей і мостів, а також чавунному, сталевому і алюмінієвому лиття для автомобільної, спеціалізованої інженерно-дорожньої та сільськогосподарської техніки, а також на виробництві та обробці виливки.

Заснована у 1912 році. До 2011 року компанія була одним з виробничих підприємств італійської компанії Carraro Group.

Індустріальна група УПЕК — одна з найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудівному бізнесі, — виробник комплектуючих, вузлів і устаткування для залізничної, автомобільної, сільськогосподарської, машинобудівної і металургійної галузей. Компанія об'єднує ряд провідних машинобудівних підприємств та інженерних центрів. Споживачами продукції компанії є практично всі конвеєрні підприємства СНД.