Новости

16.09.2014

Яценюк пропонує скоротити кількість податків з 22 до 9

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пропонує скоротити кількість податків з 22 до 9. Про це він сказав на позачерговому засіданні Кабінету міністрів.

«Наша обґрунтована і чітка вимога — є пакет реформ, які необхідно зробити в соціальній, податковій і бюджетній сфері. Ми працювали над цим пакетом три місяці», — заявив Яценюк. За його словами, пакет реформ вже готовий до прийняття.

«Перше — податки. Скорочуємо з 22 до 9.

Друге — податок на прибуток. Приводимо його до європейського стандарту, коли він сплачується не так як хоче податковий інспектор, а так як виписано у бухгалтерському обліку», — заявив Яценюк.

«Третє — єдиний соціальний внесок. Ми приймаємо рішення про зменшення з 41% на 15% сплати єдиного соціального внеску по заробітній платі, яка вище двох мінімалок.

Четверте — малий і середній бізнес. Кожен хто до 20 млн гривень протягом року отримає доходи, звільняється повністю від всіх видів перевірок і вдвічі скорочується ставка єдиного податку», — сказав прем’єр-міністр.

«П'яте — місцева децентралізація. Просять регіони грошей, ми даємо ресурс на областях», — зазначив Яценюк. За його словами, це є справжня бюджетна децентралізація, яка дасть можливість територіям краще працювати і більше заробляти.

«Ми свою податкову, бюджетну і соціальну реформу вносимо до парламенту і вимагаємо розглянути і прийняти», — наголосив міністр.

Источник: http://fru.org.ua/ua/events/business-news/yatsenyuk-proponue-skorotiti-kilkist-podatkiv-z-22-do-9