Новости

11.09.2014

Завод імені Малишева передав Нацгвардії партію модифікованих танків Т-64

Харківське Державне підприємство «Завод ім. Малишева» — основний виробник бронетехніки в Україні — відвантажив партію вітчизняних танків для потреб Національної гвардії України. Як повідомили в адміністрації підприємства, техніка була замовлена командуванням Національної гвардії та призначена для оснащення частин НГУ, що беруть участь у воєнних діях на сході України.

«Ми виконали замовлення і відвантажили партію бойових танків для потреб Національно гвардії України. Відповідно до ухвали Кабінету міністрів України від 26 серпня, ці машини передаються нашим силовикам для проведення АТО», — сказав новий генеральний директор заводу ім. Малишева Микола Бєлов.

За словами Бєлова, «це танки модифікації Т-64 БВ-1, на яких проведена відповідна модернізація, — насамперед з динамічного захисту і комплексу управління вогнем». Гендиректор підкреслив, що «у найкоротші терміни в Україні вдалося освоїти випуск складних комплектуючих — таких як гармати, кулемети, — і тепер вітчизняні підприємства не залежать у цьому від постачальників з Росії».

Тепер, за його словами, завод ім. Малишева спільно з Харківським бронетанкоремонтним заводом модернізує, відновлює машини, що є на озброєнні у Міноборони, і оперативно поставляє Збройним силам України.

Бєлов підкреслив, сьогодні головне завдання для заводу ім. Малишева полягає в тому, щоб «оперативно організувати виробництво і постачання різної бронетехніки для армії України».