Новости

10.09.2014

«Електроважмаш» виготовив вузли турбогенератора для Екібастузської ГРЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершило виготовлення великих вузлів турбогенератора ТГВ-550-2МУ3 — ротора обмотаного і статора необмотанного — для Екібастузської ГРЕС-1 (Казахстан), — повідомляє ДП «Електроважмаш».

«Під час здачі вузлів машини на підприємстві перебували представники Екібастузської ГРЕС-1. Претензій до виготовленої продукції з боку замовників не було. Тепер фахівці нашого підприємства приступлять до виробництва вузлів і деталей статора обмотаного», — зазначив директор ДП завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков.

Контракт на виробництво турбогенератора ТГВ-550-2МУ3 був підписаний у грудні 2012 року. Завершити виготовлення машини планується у другому кварталі 2015 року. Устаткування призначене для заміни турбогенератора, встановленого на енергетичному блоці №1 Екібастузської ГРЕС.

Всього на Екібастузської ГРЕС-1 встановлено 4 турбогенератора ТГВ-500 виробництва «Електроважмашу». Всі вони були виготовлені та поставлені заводом на електростанцію у період з 1979 по 1980 р.