Новости

08.09.2014

Харківські артисти виступили для переселенців з Донбасу

Солісти Харківської філармонії виступили з концертом для переселенців з Донбасу, тимчасово живуть у Харкові.

Концерт пройшов в таборі «Ромашка», де живуть сім'ї з дітьми, вимушені виїхати із зони військових дій. Солісти філармонії Олена Подус, Михайло Маркович і народна артистка України Ніна Шестакова заспівали для них українські народні пісні, романси, естрадні хіти, пісні з мультфільмів.

Як зазначили у філармонії, репертуар концерту був добре відомий публіці, тому діти і дорослі охоче підспівували виконавцям. Крім того, для учасників зустрічі провели інтелектуальні змагання на музичну тематику, виступив ілюзіоніст.

Також артисти філармонії передали жителям Донецької та Луганської областей теплі речі та взуття. У даний час в таборі живуть 300 переселенців.

З представниками Донбасу поспілкувався директор філармонії Юрій Янко, який привітав дітей з початком навчального року.

«Чужої біди не буває. Ми добре розуміємо ваші переживання, тугу за рідним домом, незручності і складні побутові умови, у яких ви зараз живете. Але зараз не час впадати у відчай, ми — єдина родина, українці. Харків'яни завжди готові допомогти, підтримати. Музика сьогодні також потрібна — вона надихає, зцілює покалічені душі. Бажаю вам витримки, мужності і надії», — наголосив Юрій Янко.