Новости

04.09.2014

Харківський «Бісквіт-Шоколад» інвестує близько 7 млн. євро у нове обладнання

Харківська Корпорація «Бісквіт-Шоколад», один з найбільших українських виробників кондитерських виробів, у перебігу 2014-2015 років має намір інвестувати у розвиток своїх виробничих потужностей близько 7 млн. € (євро).

Технічне оновлення буде проводитися і на Харківській бісквітній фабриці, і на кондитерській фабриці «Харків'янка».

Як повідомила президент корпорації Алла Коваленко, частина контрактів на поставку сучасного обладнання вже підписані, і воно повинно надійти на підприємства наприкінці 2014 — початку 2015 років.

«Мова йде про випуск нової продукції, яка до цих пір не вироблялася в Україні і яка, на наш погляд, має хорошу перспективу на європейському ринку», — зазначила президент корпорації «Бісквіт-Шоколад», член правління Харківської обласної організації роботодавців «Граніт» Алла Коваленко.

Компанія здійснює інвестиції з власного прибутку із залученням кредитних ресурсів.

Довідка.

Корпорація «Бісквіт-Шоколад» — один з найбільших в Україні виробників кондитерської продукції. Заснована в 2004 р. у складі ПАТ «Кондитерська фабрика «Харків'янка» (на ринку — з 1896 року), ПАТ «Харківська бісквітна фабрика» (з 1935 року).

Під брендом «Бісквіт-Шоколад» випускається більше 20-ти груп кондитерських виробів. У 2013 році підприємства корпорації випустили 57,1 тис. т продукції на загальну суму 860 млн. грн., 45% всього обсягу відправлено на експорт.

Очолює Харківську Корпорацію «Бісквіт-Шоколад» Алла Орестівна Коваленко — Герой України, член Правління Харківської обласної організації роботодавців «Граніт».