Новости

05.09.2014

НОВИНИ КОРПОРАЦІЙ: Завод ВАТ "Турбоатом" виготовив робоче колесо для Кременчуцької ГЕС

У серпні 2014 року фахівці Харківського заводу ВАТ «Турбоатом» виготовили і випробували робоче колесо гідротурбіни для Кременчуцької ГЕС (станційний № 7), — повідомляє прес-служба підприємства.

У присутності замовника були проведені функціональні, масляні, гідравлічні випробування та балансування. Сторони підписали акт здачі-приймання про те, що всі контрольовані параметри відповідають вимогам і прийняті замовником. Устаткування упаковано і здано під відвантаження. У виробництві сьогодні знаходиться вал гідротурбіни.

На даний момент на станції здійснюється монтаж направляючого апарату, потім буде змонтовано робоче колесо й інші механізми турбіни.

Згідно з контрактом, укладеним у липні 2011 року ВАТ «Турбоатом» здійснить реконструкцію трьох поворотно-лопатевих гідротурбін номінальною потужністю 58 МВт з заміною робочих коліс діаметром 8 м, валів гідротурбін, лопаток направляючого апарату і підшипників. У результаті виконаних робіт, потужність кожного агрегату зросте до 64 МВт. Також збільшиться термін служби і міжремонтний період обладнання.

Терміни поставок першої турбіни — 2014 рік, другий — 2015 рік, третьої— 2016 рік.

Це третя турбіна Кременчуцької ГЕС, яку модернізує Харківський «Турбоатом», у червні 2009 року після реконструкції був пущений перший гідроагрегат, у грудні 2012 року — другий.

Довідка.

Кременчуцька ГЕС побудована на річці Дніпро і є третім ступенем каскаду гідроелектростанцій на території України. Усі 12 турбін, встановлені на ГЕС, — виробництва ВАТ «Турбоатом», перший гідроагрегат був введений в експлуатацію у 1959 році, останній — у 1960 році.