Новости

03.09.2014

Проблема адміністрування ПДВ була і залишається однією із найболючіших для промисловців – Василь Григор’єв

3-го вересня виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт», Василь Григор’єв взяв участь у нараді «Актуальні питання адміністрування податку на додану вартість» під головуванням заступника голови — керівника апарату Харківської обласної державної адміністрації Василя Хоми.

У роботі наради прийняли участь керівники Головного управління Міндоходів у Харківській області, Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові, департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури ХОДА та керівники провідних промислових підприємств — «Турбоатом,», «Світло Шахтаря», «Південкабель», «Електроважмаш», «Харківської бісквітної фабрики».

Учасники наради з великою зацікавленностю обговорили цілий ряд проблемних питань щодо адміністрування податку на додану вартість. Представники промислової бізнесової еліти м. Харкова наголошували на неприпустимості примусового фіскального зобов’язання суб’єкта підприємницької діяльності контролювати сплату податків його контрагентами та негативних наслідках від цього, прогнозований подальший відтік оборотних коштів підприємств у разі введення з 01.01.2015р. спецрахунків з ПДВ і електронної системи його адміністрування та ін.

Як зазначив Василь Григор’єв, для Харківських роботодавців проблема адміністрування податку на додану вартість як рік назад була, і на превеликий жаль, залишається і сьогодні, однією із найболючіших у питаннях подолання загрозливих негативних процесів у машинобудівній галузі. Тому настала нарешті пора фіскальним службам змінювати своє відношення до основного наповнювача бюджету держави, яким є вітчизняне машинобудування.

За підсумками наради було визначено необхідним узагальнити пропозиції та направити відповідні звернення до Кабінету міністрів, Національного банку та Державної фіскальної служби України.